Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een van de meest bekende steden ter wereld en heeft een rijk aanbod aan bezienswaardigheden. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Parijs is de Eiffeltoren, een iconisch gebouw dat symbool staat voor de stad. Andere populaire bezienswaardigheden in Parijs zijn de Notre Dame, een prachtig gotisch kathedraalgebouw dat bekend staat om haar schitterende architectuur en rijke geschiedenis, en het Louvre, het grootste museum van Parijs en een van de meest bezochte musea ter wereld. Ook populair zijn de Champs-Élysées, een brede boulevard met veel winkels en restaurants, en de Tuilerieën, een prachtige tuin in het hart van Parijs. Er zijn veel andere populaire bezienswaardigheden in Parijs, zoals de Arc de Triomphe, de Sainte Chapelle en het Musée d’Orsay.

Met de trein naar hartje Parijs

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland met de trein naar het hartje van Parijs te reizen. Een van de gemakkelijkste manieren is door de Eurostar te nemen, een hogesnelheidstrein die vanuit Amsterdam naar Parijs reist. De Eurostar vertrekt vanuit Amsterdam Centraal Station en stopt onderweg ook in Rotterdam en Schiphol. De reis duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten en brengt je naar het Gare du Nord, een van de belangrijkste treinstations in Parijs. Vanaf het Gare du Nord kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar andere delen van de stad reizen.

Er zijn ook andere treinverbindingen vanuit Nederland naar Parijs, zoals de Thalys, een hogesnelheidstrein die vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Parijs reist. De Thalys stopt ook in andere steden in de Benelux, zoals Brussel en Köln. De reis met de Thalys duurt ongeveer 4 uur en 15 minuten en brengt je ook naar het Gare du Nord.

Het is aan te raden om vroeg te boeken om de beste prijzen te krijgen en om ervoor te zorgen dat je een plaats hebt op de trein van je keuze. Het is ook aanbevolen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in de dienstregeling en vroeg genoeg op het station te arriveren om je trein te halen.

Deze activiteiten in Parijs mag je zeker niet missen

Er zijn veel leuke dingen om te doen tijdens een stedentrip in Parijs. Hier zijn enkele suggesties voor activiteiten die je tijdens je bezoek aan de stad kunt overwegen:

  • Bezoek de Eiffeltoren: Dit iconische gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs en biedt prachtige uitzichten over de stad. Je kunt naar boven gaan met een lift of de trap nemen (tot het tweede platform).
  • Bezoek het Louvre: Dit is een van de grootste musea ter wereld en bevat een rijk aanbod aan kunstwerken, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.
  • Neem een kijkje op de Champs-Élysées: Dit is een bekende boulevard in Parijs met winkels, restaurants en theaters. Je kunt ook naar de Arc de Triomphe lopen, een indrukwekkend monument aan het einde van de boulevard.
  • Bezoek de Notre Dame: Dit gotische kathedraalgebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs en bekend om haar prachtige architectuur en rijke geschiedenis.
  • Ga op een boottocht op de Seine: Dit is een leuke manier om de stad te verkennen en om de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief te zien.
  • Bezoek het Musee d’Orsay: Dit museum bevat een indrukwekkende collectie impressionistische kunstwerken, waaronder werken van kunstenaars zoals Monet, Renoir en Van Gogh.
  • Maak een wandeling door de Tuilerieën: Dit zijn prachtige tuinen in het hart van Parijs die een rustig oase zijn in het drukke centrum van de stad.
  • Ga winkelen in de Marais: Dit is een trendy wijk in Parijs met veel winkels, boetiekjes en restaurants.